На Чернігівщині двоє російських військових обстрілювали цивільні авто, щоб вкрасти особисті речі вбитих людей. Про це довідалися слідчі прокуратури, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цих окупантів.

26 травня 2023-го українські правоохоронці повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни командиру 1-го танкового батальйону 2-ої гвардійської Таманської мотострілецької дивізії Кірілу Бойкову та його підлеглому — командиру танка, сержанту Артьому Разінкіну.

У березні 2022-го російські військові окупували село Ольшана на Чернігівщині. Бойков і Разінкін знаходилися біля фермерського господарства «Реп’ях-Агро».

1 березня зранку по дорозі їхав цивільний мікроавтобус із двома чоловіками. Вони везли хліб для місцевих мешканців, однак доїхати до кінцевої зупинки їм так і не вдалося. Російські окупанти почали навмисне обстрілювати машину. Цивільні чоловіки зупинили транспорт і спробували втекти, однак Бойков і Разінкін продовжували стріляти в людей.

За даними правоохоронців, в одного вбитого росіянами було 13 вогнепальних наскрізних ран. Другий чоловік помер від багатьох пострілів у шию та груди.

Переконавшись, що люди мертві, росіяни обшукали автомобіль і забрали собі речі та телефони вбитих, а також хліб.

На цьому Бойков і Разінків не спинилися. Вони обстріляли ще один автомобіль з двома цивільними, які намагалися врятуватися і втекти, однак теж були вбиті. Військовослужбовці РФ також обшукали автівку і забрали телефон одного з чоловіків.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російських військових за сторінками у соціальних мережах.

26-річний Кіріл Бойков родом з міста Лисково Нижньогородської області РФ. Окупант закрив свою сторінку у російській соціальній мережі «ВКонтакті», однак журналісти знайшли про нього інформацію зі сторінок інших користувачів.

Кіріл Бойков

Кіріл Бойков одружений і має доньку. Його дружина — Софія Бойкова — залюбки ділиться спільними весільними фото, на яких окупант позує у військовій формі.

Дружина окупанта 1 червня 2022-го народила доньку. Бойков у цей час вбивав і грабував мирне населення України.

Окупант пішов навчатися у Казанське вище Краснознаменне училище, коли Росія окуповувала частину Донеччини та Луганщини, а також анексувала український Крим. Принаймні про це свідчать фото, датовані 2014 роком, які журналісти знайшли у колеги-танкіста Бойкова — Юрія Воробйова.

Окупант Кіріл Бойков під час присяги

На сторінці Воробйова журналісти «Слідства.Інфо» натрапили на архівні фото з Бойковим, 10-річної давності.

Кіріл Бойков з’являється в мережі, однак невідомо, чи досі він воює в Україні. Окупанту за скоєні злочини загрожує ув’язнення строком до 15 років або довічно.

Його 25-річний підлеглий командир танка — сержант Артьом Разінкін — родом із села Середній Карачан Воронезької області РФ.

Окупант змінив прізвище на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакті», однак журналісти знайшли його профіль.

Артьом Разінкін до того, як приїхати вбивати в Україну, жив у російському селі та ходив на гулянки з друзями.

У 2017 році Разінкіна призвали в армію — у танкові війська. Окупант одружений та має дітей. Його дружина — Вікторія Разінкіна (у дівоцтві — Текмаєва) закрила свою сторінку, однак у профілі вказала, що має трьох дітей, останнього хлопчика вона народила 22 лютого 2023-го. У травні цього року пара позує з коляскою на фоні російських сільських краєвидів.

Схоже, любов до війни Артьому Разінкіну передав батько — Андєй Разінкін. Чоловік живе своїм військовим минулим, про що свідчать численні старі фото у формі на його сторінці в «Однокласниках».

 

Чоловік публікує на своїй сторінці пропагандистські дописи.

Матір окупанта — Наталья Разінкіна — на своїй сторінці в «Однокласниках» теж підтримує вбивство українців.

У грудні 2022-го російський диктатор Владімір Путін підписав указ про нагородження Артьома Разінкіна медаллю Суворова: «Грибановця (похідне слово від назви села, — ред.) відзначили за особисту мужність та відвагу, виявлені під час захисту Вітчизни та державних інтересів Росії у бойових діях».

Скін новини з нагородження окупанта

Мабуть, батьки Разінкіна дуже пишаються своїм сином-вбивцею. Наразі невідомо, чи повернувся окупант на територію України, щоб продовжувати воювати з мирним населенням. Йому загрожує ув’язнення строком до 15 років або довічно.

Читайте також: Російські військові катували херсонців, заганяючи їм голки під нігті