Бучанська окружна прокуратура оголосила підозру білорусу Сєргєю Колоцею. За даними слідства, він розстріляв щонайменше чотирьох цивільних у Бучі. 

Йдеться про чотирьох чоловіків, тіла яких лежали біля будівельних матеріалів на одній з вулиць в Бучі. У декого з чоловіків були звʼязані за спиною руки, відтак, вони були заручниками. Вбивство сталося 18 березня, однак тіла пролежали аж до початку квітня, поки в місто не увійшли українські військові та правоохоронці. 

Як встановили прокурори, до розстрілу був причетний 35-річний білорус Сєргєй Колоцей. Він командував одним з підрозділів російських окупантів, які вчиняли геноцид в Бучі. Декого з мирних жителів вони брали в полон і катували, а інших розстрілювали прямо на вулиці. 

Момент вбивства бачили кілька свідків. Один з них зміг навіть записати на відео ці події, де видно місце розстрілу і момент, коли один з окупантів піднімає руку зі зброєю і потім лунає постріл. 

Свідки впізнали Сєргєя Колоцея на відеозаписі з білоруського поштового відділення, де камера зафіксувала, як мародери відправляли награбоване в Україні майно своїм родичам до Росії. Згідно з поштовими документами та відеозаписом, Колоцей відправляв в місто Ульяновськ кришку від багажника автомобіля. 

Журналісти «Слідства.Інфо» на прохання правоохоронців допомогли ідентифікувати особу Сєргєя Колоцея, проаналізувавши його обличчя на відеозаписі та його дані з поштових документів. 

Підозрюваний Колоцей народився і виріс у білоруському місті Мозир. Тривалий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до Росії, зокрема, до Москви. 

За інформацією джерел «Слідства.Інфо» у правоохоронних органах, Колоцей має стосунок до підрозділу Росгвардії. Разом з іншими підрозділами російських окупантів, він вторгся на територію України, стверджують українські правоохоронці.