Аудит Рахункової палати виявив нестачу 24,3 тисяч гектарів землі, які перебувають в управлінні Міністерства освіти і науки України. 

Про це “Слідство.Інфо” дізналося зі звіту про аудит МОНу, який оприлюднили наприкінці минулого року. 

Аудит показав, що Міністерство освіти і науки недостатньо контролює підпорядковані їй вищі навчальні заклади. На думку аудиторів, це призвело до суттєвих збитків. Так, лише за останні чотири роки площа земельних ділянок, які є в розпорядженні підконтрольних МОНу вишів, зменшилась на понад 24,3 тисячі гектарів. Інформації щодо причини цього у міністерства не з’ясували. Хоча МОН, як стверджується у звіті, повинно пильнувати, чи ефективно університети та інститути розпоряджаються своїм майном. 

Витяг звіту з аудиту Рахункової палати України

Загалом під час аудиту представники Рахункової палати перевірили діяльність Міністерства освіти і науки та 35 освітніх закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Освітяни народу”: Хто з навчальної галузі проходить до нового парламенту

Згідно з його висновком, не дорахувалися майна майже у всіх цих вишах. Значна кількість виявлених порушень припала на проблеми з використанням земельних ділянок. Частина цих ділянок, зазначають аудитори, нині вже “фактично втрачена”. Зокрема, через те, що на деяких землях звели приватні забудови.  

Нагадаємо, раніше “Слідство.Інфо” повідомляло про те, що співровробітники СБУ отримали у власність землі, які належали Національної аграрної академії наук. Ішлося про ділянки у передмісті Києва.