Фонд державного майна України виставив на аукціон акції компанії “Київпассервіс”, якій належать низка автостанцій у Києві та області.

Лот з акціями компанії вже опублікували на електронному аукціоні Prozorro.Sale.

Вартість акцій “Київпаспервісу” стартує з ціни в майже 196 мільйонів гривень. Покупець стане власником київських автостанцій “Дачна”, “Дарниця”, “Поділ”, “Полісся”, “Південна”, а також — центрального автовокзалу. Також він отримає ще 18 станцій та вокзалів у Київській області — наприклад, у Білій Церкві, Василькові, Обухові тощо. 

Аукціон відбудеться цьогоріч четвертого березня. Його переможець зобов’язаний зберегти основне призначення автостанцій щонайменше на п’ять років у Києві та на 15  — в області. Також він має упродовж пів року погасити заборгованість компанії, зокрема, перед державним бюджетом та невиплачені зарплати працівникам. Окрім цього, найближчі пів року новий власник не може звільняти самих працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівлю Верховної Ради відремонтує за 102 млн фігурант розслідування про привласнення грошей

Як напередодні повідомило Національне антикорупційне бюро, 30 січня детективи затримали трьох людей при спробі передати 50 тисяч доларів хабаря голові Фонду держмайна. За версією слідства, всього йому мали заплатити п’ять мільйонів доларів за призначення певної особи головою Одеського припортового заводу.

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, арештований будинок у центрі Києва на понад шість тисяч квадратних метрів незаконно переписали на компанію з Сейшельських островів. За версією правоохоронців, до цього може бути причетний співробітник Міністерства юстиції Сергій Мурихін. У 2018 році поліція обшукала його помешкання.