Перевірка законності виключення офіцерів запасу з військового обліку, яку проводила Військова служба правопорядку, виявила порушення окрім Печерського, ще й в Голосіївському військкоматі. 

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» «Непридатні до війни: як столичний ТЦК списав більше двох десятків офіцерів запасу».

«11 вересня 2023 року Київською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Центрального регіону за повідомленням ЦУ ВСП (у м. Києві та Київській області) про вчинення кримінального правопорушення військовими службовими особами Голосіївського районного у місті Києві ТЦК та СП під час виключення офіцерів запасу з військового обліку до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення», — йдеться у відповіді на запит від прокуратури. 

Виявлені перевіркою ВСП порушення кваліфікували за статтею за частиною 4 статті 425 КК України «Недбале ставлення до військової служби». Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань. 

У ДБР журналістам відмовилися надавати будь-яку інформацію про перебіг розслідування, посилаючись на таємницю слідства. 

Напередодні результатів згаданої перевірки голову Голосіївського військкомату затримали на хабарі. У ДБР вважають, що посадовець разом зі спільником зі штабу командування Сухопутних військ нібито оформлювали чоловікам пакет фіктивних документів про непридатність до військової служби. Такі довідки «коштували» $10 тис.

Як повідомляли в Офісі Генерального прокурора, слідство встановило, що підозрювані організували незаконне переправлення через державний кордон щонайменше трьох громадян.

Читайте також: Перевірка виявила у столичному ТЦК понад два десятки безпідставно списаних офіцерів — розслідування