Журналісти «Слідства.Інфо» на умовах анонімності отримали від джерел результати перевірки Військовою службою правопорядку законності виключення з військового обліку офіцерів запасу у Печерському військкоматі. 

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» «Непридатні до війни: як столичний ТЦК списав більше двох десятків офіцерів запасу».

У наданому «Слідству.Інфо» джерелами на умовах анонімності документі йдеться, що протягом 2022-2023 років у Печерському військкоматі безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцерів запасу. Тепер вже непридатні до військової служби чоловіки мали звання від молодшого лейтенанта до майора. Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували чотирьох офіцерів запасу зі згаданого списку. 

Це лейтенанти Джуринський Олег Олександрович та Шойхеденко Олександр Валерійович, старший лейтенант Тараканов Дмитро Геннадійович та молодший лейтенант Бабков Данило Сергійович. 

Перші двоє, до слова, бізнесмениуспішні та медійні. 

Військова служба правопорядку (ВСП) називає списання цих офіцерів запасу   безпідставним через порушення у самій процедурі, а також відсутність у їхніх особових справах важливого документа — свідоцтва про хворобу. 

Виявлене перевіркою ВСП кваліфікували як кримінальне правопорушення за   частиною 4 статті 425 КК України «Недбале ставлення до військової служби». Про це йдеться у відповіді на запит журналістів «Слідства.Інфо» від Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону. 

Наразі досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Рідні впізнали тіла бійців, яких росіяни взяли в полон в Авдіївці