Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову у недекларуванні статків за 2017 рік.

Як ідеться в повідомленні САП, слідчі встановили, що міський голова не вказав у декларації майно та доходи, що належали його дружині. 

“Зокрема, квартиру у м. Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо. Загальна вартість незадекларованого майна сягає майже 16,3 млн гривень”, — зазначають у прокуратурі

Розслідувати нове провадження щодо статків міського голови Одеси детективи НАБУ почали в березні 2019 року. Правоохоронці, зокрема, перевіряли й майно родини Труханова, яке виявило також “Слідство.Інфо”. Мова йде про розслідування “Розкішна лондонська квартира бідного українського мера”, де журналісти оприлюднили інформацію про нерухомість його сім’ї. А саме — про трикімнатну квартиру в одній з лондонських новобудов у центрі міста, вартістю у п’ять мільйонів доларів. 

“Слідство.Інфо” дізналося про це помешкання з документів Paradise Papers — масштабного витоку даних про офшорні схеми. Після оприлюднення роботи журналістів за квартиру Труханова взялося офіційне слідство. 

Нагадаємо, що правоохоронці ведуть кілька проваджень стосовно ймовірної корупційної діяльності Геннадія Труханова. Серед них, зокрема, НАБУ розслідує недекларування майна посадовцем. 

Раніше детективи бюро уже додавали до провадження щодо одеського мера інші матеріали розслідування “Слідства.Інфо” — про наявність у його матері дорогої квартири у Москві. Про російське майно Труханова журналісти так само дізналися з витоку документів Paradise Papers.

Крім того, “Слідство.Інфо” публікувало розслідування про Труханова “Російські цінності одеського мера”. Журналісти отримали підтвердження, що мер Одеси Геннадій Труханов має чи, принаймні, мав російський паспорт, а відтак – і російське громадянство. Цю інформацію міський голова наполегливо заперечував. Однак редакції вдалося отримали копію його російського документа.