Журналісти знайшли підтвердження, що російський телефонний номер 25-річного псковського десантника Алєксандра Тімофєєва, про якого раніше розповідало «Слідство.Інфо», був активний поблизу Києва. У середині березня його номер зафіксувала базова станція мобільного зв’язку на околиці Вишгорода Київської області.

Про це свідчать телефонні списки, які «Слідство.Інфо» отримало від джерел.

Нещодавно журналісти отримали списки російських телефонних номерів та адреси базових станцій мобільного зв’язку на Київщині, поблизу яких ці номери були активні. Йдеться про населені пункти навколо Києва, які у березні були захоплені окупантами.

У результаті «Слідство.Інфо» встановило кілька десятків російських військових з точними днями та місцями перебування на Київщині. Насамперед це військовослужбовці скандальної 64-ї бригади з Хабаровська, а також 37-ї та 5-ї бригад з Бурятії. Розслідування про це вийшло нещодавно.

Втім, окрім згаданих підрозділів, журналісти встановили і псковського десантника Алєксандра Тімофєєва. Як свідчать отримані журналістами списки, станом на 12 березня телефонний номер окупанта зафіксувала мобільна станція на північній околиці Вишгорода.

Сержант Алєксандр Тімофєєв, 25 років (ліворуч, в кашкеті)

Раніше «Слідство.Інфо»  ідентифікувало Тімофєєва за допомогою списків, які опублікувало Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони. За даними ГУР, Тімофєєв та інші військовослужбовці у складі 234 десантно-штурмового полку Росії з міста Псков вчиняли воєнні злочини у селищі Бородянка на Київщині.

Як повідомляло «Слідство.Інфо», Тімофєєв вивчився на автомеханіка і вирішив стати воякою, дослужившись до молодшого сержанта. Соцмережі окупанта рясніють фотографіями, з яких видно, що з молодих років він не проти випити, покурити та й взагалі весело провести час. Примітно, що сторінка Тімофєєва в мережі «Вконтакті» неактивна вже понад місяць.