Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Комуністичної партії України (КПУ) та її голови Петра Симоненка про скасування заборони діяльності Компартії. 

Про це повідомляє пресслужба суду.

Справу розглядатимуть за правилами спрощеного позовного провадження, тобто без виклику сторін, ідеться в повідомленні.

Представники КПУ просять скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким заборонили  діяльність, назву та символіку Компартії України, згідно з вимогами закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їхньої символіки».

Цікаво, що діяльність КПУ заборонив чотири роки тому той самий Окружний адміністративний суд Києва. Це сталося в грудні 2015 року. Вже в січні 2016-го Київський апеляційний адмінсуд відкрив апеляційне провадження, й дотепер продовжує його розглядати.

Як розповідало Слідство.Інфо, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк домовлявся про покупку коштовного антикваріату та старовинних монет вартістю близько 7-10 тисяч доларів за одиницю.

Детективи НАБУ спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури 26 липня провели обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. Як повідомляла пресслужба антикорупційного бюро, обшуки проводилися в межах розслідування можливого вчинення правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. 

Пізніше того ж дня під час брифінгу керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк сказав, що керівникові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку й трьом суддям слідчі прокурори підготували повідомлення про підозру за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) й ухваленні неправосудних рішень.

Генеральна прокуратура України 2 серпня допитала голову ОАСК Павла Вовка та суддів Окружного адмінсуду Івана Шепітка, Ігоря Погрібніченка, заступника голови суду Євгенія Аблова та вручила їм підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор