Офіс Генерального прокурора завершив слідство щодо ймовірного розголошення таємниці досудового розслідування суддею Городищенського райсуду Черкаської області Людмилою Синицею.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з повідомлення пресслужби відомства.

«Прокурорами Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно судді одного з судів Черкаської області за фактом втручання в діяльність працівника правоохоронного органу та розголошення даних досудового слідства», — йдеться у повідомленні за 18 серпня.

Нагадаємо, 16 липня судді Городищенського райсуду Черкаської області Людмилі Синиці, яка розглядає справу про вбивство місцевого журналіста та активіста Євромайдану Василя Сергієнка, оголосили підозру в розголошенні даних досудового розслідування

За версією слідства, торік у червні під час слухання справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка суддя розголосила відомості іншого кримінального провадження. Йдеться про клопотання одного з обвинувачених — Віктора Горбенка, який звернувся до слідчого з проханням вжити щодо нього заходи безпеки, оскільки побоюється за своє життя та здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді у справі вбивства Сергієнка оголосили підозру: відео та деталі процесу

Після оголошення підозри прокурори звернулися до Вищої ради правосуддя для тимчасового відсторонення Людмили Синиці, однак їм відмовили. Згодом суддя Синиця разом із колегами поскаржилася на дії працівників Офісу генпрокурора, звинувативши їх у перешкоджанні її професійної діяльності.

Нагадаємо, що Василя Сергієнка знайшли мертвим 5 квітня 2014 року в лісі на Черкащині. Перед тим журналіста викрали з дому та катували. У 2017 році Нацполіція затримала ймовірного організатора вбивства. Ним виявився колишній начальник охорони екснардепа від «Партії регіонів» Геннадія Бобова. На переконання громадських активістів, саме Бобов може бути замовником убивства — адже він неодноразово ставав фігурантом матеріалів Сергієнка щодо земельних махінацій.

Сім’я та друзі Сергієнка після його смерті заснували журналістську премію, якою відзначають найкращі матеріали українських розслідувачів.