Печерський райсуд Києва зобов’язав Головне слідче управління Нацполіції відкрити кримінальне провадження за фактом можливої підробки документів колишньою інспекторкою Держпраці Дніпропетровської області Світланою Мельничук. Про неї стало відомо після матеріалу «Слідства.Інфо» — журналісти показали, як вона вигадувала скарги на підприємців.

Про це журналісти дізналися з реєстру судових рішень.

Як ідеться в документі, суд задовольнив скаргу юриста на бездіяльність службовців Нацполіції і зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження.

Нагадаємо, торік «Слідство.Інфо» опублікувало відео, на якому Світлана Мельничук вигадує заяви та скарги від неіснуючих людей — нібито працівників певних ФОПів — про порушення з боку роботодавців. Ми з’ясували, що на підставі цих вигаданих заяв Світлана Мельничук потім приходила до підприємців із позаплановими перевірками.

Також, як свідчить опубліковане нами відео, «фейкові» заяви Мельничук вигадувала за участі депутата Новомосковської міськради від партії «Слуга народу» Сергія Алєксєйчєнка

Зокрема, журналісти виявили, що під час такого «брейнсторму» чиновниця, депутат та їхній знайомий вигадали скаргу від нібито працівника ФОП Самєдов, який має магазини з халяльними продуктами у Дніпрі. У вигаданій заяві «працівник Коваленко», який «працює» обвальщиком м’яса, просив перевірити свого роботодавця через неофіційне працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від «Слуги народу» й чиновниця Держпраці вигадували доноси від «працівників», щоб тероризувати ФОПів

Вже через два тижні після сфабрикованого доносу Світлана Мельничук завітала до ФОП Самєдов із перевіркою та встановили порушення. У коментарі «Слідству.Інфо» підприємець Ельшан Самєдов підтвердив факт перевірок.

Сама Світлана Мельничук сказала «Слідству.Інфо», що ці ініційовані нею перевірки під вигаданими приводами — неправда й кинула слухавку. Щоправда, після публікації нашого матеріалу жінка відразу подала заяву на звільнення.

Також ми розповідали, що Світлана Мельничук їздить на елітному авто Lexus RX350 та мешкає в подарованому будинку майже у центрі Дніпра. Водночас єдиним джерелом її доходів є зарплата на державній посаді.