Активістові Сергію Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї, а також вручили клопотання про цілодобовий домашній арешт і електронний браслет. Незабаром має відбутися суд, на якому Стерненку обиратимуть запобіжний захід.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з дописів Стерненка у Facebook сьогодні, 11 червня.

Активіст заперечує обґрунтованість цих підозр. У дописі він зауважив, що підозру оголосили попри те, що «не було вбивства, а була необхідна оборона». «Слідчий раніше сам і визнав, що коли повідомив про підозри нападникам», — пише він.

Також, за словами Стерненка, щодо ножа, незаконне носіння якого слідство приписує активісту, є декілька експертиз, які нібито встановлюють, що він не є холодною зброєю.

Нагадаємо, днями правоохоронці викликали активіста Сергія Стерненка для оголошення йому підозри в убивстві. Ідеться про справу дворічної давності, коли під час нападу на Стерненка загинула людина. Днями також ми повідомляли, що старший групи прокурорів, які вели справу активіста, підписувати підозру відмовився й залишив групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про справу Стерненка — з офіційних документів слідства

Під будівлею СБУ, де відбувалось вручення підозри, зібрався мітинг прибічників активіста. Зійшлось близько сотні людей.

Фото з мітингу // Слідство.Інфо

 

Фото з мітингу // Слідство.Інфо

 

Стерненко після отримання підозри // Слідство.Інфо

Загалом на громадського активіста нападали тричі. Його били битою та стріляли в шию з травматичної зброї. Останній напад стався неподалік будинку Стерненка, де пізно ввечері його з дівчиною перестріли кілька невідомих. Тоді під час сутички один із нападників помер від ножових поранень. Стерненко стверджує, що не винуватий і просто оборонявся.

Зауважимо, що Стерненку 25 років, шість із них він активний у громадському житті — зокрема, рідної Одещини. У лютому 2014-го Стерненко очолив міське, а за кілька місяців і обласне відділення «Правого сектору». Брав участь в акціях із протидії так званій «русской вєсни».  Із часом став одним з найактивніших представників одеських націоналістів: Стерненко проводив численні пікети російського консульства в Одесі, брав участь у блокуванні одеських концертів поп-виконавців, які проводили виступи в Росії, в акціях проти проросійських політиків — зокрема, «сміттєвій люстрації» Нестора Шуфрича. А також у численних акціях проти незаконних забудов.