Днями російські військкори повідомили, що окупанти повністю захопили Первомайське на Авдіївському напрямку Донецької області. Вони опублікували відео, на якому військові РФ встановили свій прапор на зруйнованій споруді у селі. «Слідство.Інфо» поспілкувалося з командиром батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади Максимом «Кондором», бійці якого тримають Первомайське. Військовий каже, що росіяни зайшли лише на околиці. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Командир батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади Максим «Кондор» розповів «Слідству.Інфо», що він разом з хлопцями тримає оборону села Первомайське, що на Донеччині: «Наші хлопці там є, вони там б’ються, стоять, нікуди вони звідси не ділися. Уже багато розмов іде, що нікого там немає, що здали село. Ніхто його не здав! За нього б’ються. Те, що там противник на краю села вивісив прапор — по всім каналам розказують, що вони зайняли Первомайське. Це не так. Мої хлопці там стоять, воюють. Це важко. Але вони тримаються».

На підтвердження своїх слів Максим «Кондор» надіслав журналістам «Слідства.Інфо» відео, зняте 10 квітня 2024 року, на якому українські бійці тримають синьо-жовтий прапор у центрі села на руїнах місцевої школи. 

Раніше журналісти «Слідства.Інфо» поговорили з «Кондором» в штабі його батальйону неподалік Авдіївки про мотивацію воювати, роль дронів у війні, втрати росіян у штурмах за Авдіївку, втому та що для нього буде перемогою. 

Читайте також: «Вкрай гостра потреба в людях»: комбат про ситуацію на Авдіївському напрямку