Правоохоронці не оголосили підозри співробітникам поліції та СІЗО, які організували в’язням Київського слідчого ізолятора незаконні зустрічі з розпиттям алкогольних напоїв просто в приміщенні суду. 

Про це Слідству.Інфо повідомили джерела в Державному бюро розслідувань (ДБР), також цю інформацію офіційно підтвердили в прокуратурі Київської області. 

За даними джерел Слідства.Інфо, арештанти, яким дозволяли заборонені законом речі, обвинувачуються в скоєнні особливо тяжкого злочину й мають особливий статус в Київському СІЗО. Ідеться, зокрема, про Альберта Хуснулліна, якого самі ж тюремники називають так званим «смотрящім» за слідчим ізолятором. Цей арештант й інші в’язні, яким конвой дозволив проводити застілля в суді, є фігурантами журналістського розслідування Слідства.Інфо «Тюрма можливостей»

Арештанти, яким дозволяли заборонені законом речі, обвинувачуються в скоєнні особливо тяжкого злочину. Ідеться, зокрема, про Альберта Хуснулліна, якого самі ж тюремники називають так званим «смотрящім» за слідчим ізолятором. Слідство.Інфо

Ще в серпні цього року Слідство.Інфо зафіксувало, що групі в’язнів, доставлених з СІЗО в Броварський суд, конвой дозволяв користуватися мобільними, отримувати заборонені передачі й проводити низку незаконних зустрічей просто в заґратованому приміщенні суду. 

Журналісти зафіксували, що групі в’язнів, доставлених з СІЗО в Броварський суд, дозволялося користуватися мобільними, отримувати заборонені передачі й проводити незаконні зустрічі просто в заґратованому приміщенні суду. Слідство.Інфо

Серед візитерів арештантів знімальна група ідентифікувала людей з кримінальним минулим. Зокрема, їх відвідував чоловік, схожий на Віктора Журавля. Він має судимість, зокрема, за розбій, і згадується в медіа як лідер злочинного угруповання. 

Серед візитерів арештантів були люди з кримінальним минулим. Зокрема, чоловік, схожий на Віктора Журавля. Він має судимість, зокрема, за розбій, і згадується в медіа як лідер злочинного угруповання. Слідство.Інфо

Окрім несанкціонованих зустрічей, правоохоронці дозволили арештантам вільно пересуватися на вулиці біля суду без кайданків і належної охорони.

Слідство.Інфо оприлюднило результати власного розслідування 16 жовтня, а вже 18 жовтня голова поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що його підлеглим удалося викрити незаконні дії поліцейського конвою. 

«Працівники поліції влаштовували арештантам зустрічі зі сторонніми громадянами, серед яких були й особи з кримінальним минулим, та навіть організовували їм застілля, до яких і самі долучалися. Також встановлено, що вони дозволяли їм користуватися мобільними телефонами і навіть вживати алкоголь та наркотики», — розповів він. Утім, на сьогодні нікому з конвоїрів підозри не оголосили.

У прокуратурі Київської області повідомили Слідству.Інфо, що за фактом зловживання владою та службовим становищем відкрите провадження. 

«Крім цього, Головним управлінням Національної поліції в Київській області за вказаним фактом проводиться службове розслідування. І, оскільки мова йде про працівників поліції, за підслідністю це кримінальне провадження буде передано до Державного бюро розслідувань», — повідомили журналістам у пресслужбі. 

Як повідомляло Слідство.Інфо, арештантам двох слідчих ізоляторів дозволяють вільно пересуватися на свободі без кайданків і належної охорони, а також — проводити незаконні зустрічі. Ідеться про так званих «смотрящих» в Одеському та Київському СІЗО. 

Крім того, арештанти найбільшого в Україні Київського слідчого ізолятора мають доступ до заборонених режимом речей. Їм дозволяють розпивати алкоголь і надають можливість вільно ходити по коридорах і камерах тюремної установи.