Після скандалу з неякісними турнікетами у 82-їй бригаді ДШВ, їх так і не замінили.  Командування медичних сил надіслало захисникам якісніші турнікети у потрібній кількості, однак китайські підробки не утилізували, а залишили на складі.

Про це йдеться у матеріалі журналістів «Слідства.Інфо» «Стікайте кров’ю: кожен четвертий турнікет від держави небезпечний для використання»

20 липня 2023 року у соціальних мережах з’явилась інформація про те, що в аптечках 82-ої бригади десантно-штурмових військ знайшли китайські турнікети. Вони були запаковані у спеціальну обгортку з наліпкою-інструкцією англійською та литовською мовами та інформацією про китайського виробника, де фігурувала німецька фірма. На самих турнікетах не було жодного знаку про походження.

Проблему виявив начмед 82-ої бригади ДШВ Антон Шевчук, коли перевіряв вміст аптечок своєї бригади. Він попросив у Командування медичних сил (КМС) замінити турнікети на якісні, але там йому відмовили, бо виявлені неякісні турнікети, нібито, пройшли усі необхідні перевірки.

За те, що Шевчук підняв цю тему, він отримав сувору догану. Начмед сказав, що неякісні турнікети бригаді так і не замінили, вони лежать на складі. Втім з КМС прислали в потрібній кількості якісніших турнікетів.

Наразі ця історія з неякісними турнікетами для Антона Шевчука закінчилася перевірками від СБУ та військової служби правопорядку.

Раніше у соцмережах стався скандал: начальнику медичної служби 82-ої окремої десантно-штурмової бригади Антону Шевчуку, який попросив Командування медичних сил замінити неякісні китайські турнікети, оголосили «сувору догану».

«Слідство.Інфо» виявило, що Збройні сили України не мають державного стандарту якості турнікета, яким вони керуються під час наповнення аптечок для військових. Цей стандарт тільки почали розробляти. Про це журналістам у відповідь на запит повідомило Командування медсил ЗСУ. 

Читайте також: За 9 років війни держава не розробила єдиного стандарту турнікетів для військових