Правоохоронці розшукують директора компанії ТОВ «БУДПРОМСФЕРА», бо він виправдовував російську агресію. “БУДПРОМСФЕРА” входить до “групи родини Владислави Молчанової”. Активісти вважають, що Молчанова може бути причетною до підпалу «Екопарку Осокорки». Її компанія «Столиця груп» хоче забудувати територію, де була пожежа. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» 

5 березня ввечері на території заповідного фонду «Осокорські луки» та «Озеро Тягле» загорілась суха трава та очерет. Київська міська військова адміністрація повідомила, що вогонь знищив близько 3 гектарів території. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підпалу.

Активісти вважають, що до підпалу може бути причетна компанія ТОВ «Столиця груп», яка має намір забудувати частину території, де була пожежа. Там компанія будує житловий комплекс «H2O».

Співзасновницею ТОВ «Столиця груп» є Владислава Молчанова, а її син Іван Молчанов є бенефіціаром бізнесу. Сім’я контролює цілу групу компаній, які займаються будівництвом. Журналісти «Слідства.Інфо» виявили, що директора однієї з компанії групи Молчанової розшукує поліція за виправдовування російської агресії проти України.

Співзасновниця ТОВ «Столиця груп» є Владислава Молчанова / фото з molchanova.com.ua

Мова йде про Валерія Єпура, який з 2021 року керує ТОВ «БУДПРОМСФЕРА». До 2021 року Іван Молчанов мав частку в цьому бізнесі. 

Директор ТОВ «БУДПРОМСФЕРА» Валерій Єпур / фото з сайту поліції

Згідно з вироком суду, Валерій Єпур опублікував на своїй сторінці у Facebook у квітні 2022 року декілька постів, які виправдовували російську агресію проти України. 

У суді Єпур щиро розкаявся та просив суд суворо його не карати. Суд врахував каяття чоловіка та замість 5 років в’язниці дав два роки іспитового терміну, але Єпур не дочекався вироку і, схоже, кудись втік. Він не з’являється на роботі та у себе вдома, через що поліція оголосила чоловіка в розшук.

Скрин з сайту поліції, де повідомляють про розшук Валерія Єпура

Читайте також: На землях київських університетів зросла сотня приватних будівель