Суд дозволив затримати директора компанії, яка у 2021 році займалася будівництвом огорожі навколо сміттєзвалища у Запорізькій області. Правоохоронці підозрюють, що він підробив документи, щоб отримати майже 400 тис. грн за будівельні роботи, яких насправді ніхто не проводив. Директору компанії загрожує 8 років в’язниці у разі доведення його вини в суді. 

У вересні 2021 року Михайлівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області організувала тендер на будівництво огорожі сміттєзвалища поблизу села Богатирівка. На це з бюджету виділили 3,8 млн грн.

На аукціон прийшло дві компанії: ТОВ «Будівельна Група «Еталонсервісбуд» та ТОВ «КОНСОЛЬ-ПРОМІНВЕСТ». Найменшу суму за свої послуги запропонувала компанія «Будівельна Група «Еталонсервісбуд» й з нею уклали договір.

Усі роботи були виконані у кінці 2021 році, після цього договір  почали перевіряти правоохоронці. На думку слідчих, директор компанії «Будівельна Група «Еталонсервісбуд» Дмитро Кувалдін підробив акти виконаних робіт й насправді не будував огорожу. У результаті чоловіку переплатили майже 400 тис. грн

У серпні 2022 року Кувалдіну склали підозру в підробці документів та розкраданні бюджетних коштів. Чоловік жодного разу не з’явився на судове засідання, через це суд дозволив його затримати та посадити під варту.

У разі доведення вини Кувалдіну загрожує 8 років в’язниці з позбавлення займатися підприємницькою діяльністю впродовж трьох років та штраф.

Згідно з інформацією з аналітичної системи YouControl, ТОВ «Будівельна Група «Еталонсервісбуд» з’явилась на ринку у 2018 році. Бізнес заснував Дмитро Кувалдін та ТОВ «ТАЙКУН АП». Компанією керує також Кувалдін.

Загалом компанія підписала договорів з держзамовниками на загальну суму 207 млн грн. Зараз компанія не працює з держзамовниками.

Читайте також: Директор українського держпідприємства вкрав майже 150 тисяч доларів й переховується на окупованих територіях