Криворізька міська рада віддасть майже 160 мільйонів гривень на будівництво 1,5 кілометра дороги компанії «Вестшляхбуд», яка, за даними журналістів, планує використовувати деякі матеріали за значно завищеними цінами. Ця фірма, як повідомляють журналісти, пов’язана з оточенням криворізького мера Юрія Вілкула та його сина, ексрегіонала й чинного нардепа від «опоблоку» Олександра Вілкула.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з новини видання «Наші гроші» за даними порталу Prozorro.

Як повідомляє медіа, угоду сторони підписали 12 червня. Згідно з нею до серпня 2022 року фірма повинна на одній із вулиць Кривого Рогу збудувати дорогу на три-чотири смуги з інженерними мережами, освітленням, велосипедною та пішохідною доріжками.

Журналісти дослідили кошторис робіт і виявили, що ціни на деякі матеріали, які планує використовувати компанія, завищено в рази. Зокрема, пісок «Вестшляхбуд» закуповуватиме за понад 1 тисячу гривень за кубометр. Ринкова ціна піску, як зауважує видання, вчетверо менша. Щонайменше на чверть планують переплатити за асфальтобетон двох видів. А загалом кінцева ціна угоди, як зауважують журналісти, виявилася лише на один відсоток нижчою від очікуваної вартості закупівлі. Суперник у «Вестшляхбуду» на конкурсі був лише один.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Одеса без конкурсу віддасть мільйон фірмі, яку поліція підозрює в розтраті бюджетних грошей

Як зазначає видання, компанія «Вестшляхбуд» входить до сфери впливу одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого, своєю чергою, нібито пов’язує багаторічна дружба та спільні бізнес-інтереси із криворізьким мером Юрієм Вілкулом, а також його сином, ексрегіоналом і колишнім губернатором Дніпропетровщини, а нині нардепом від «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом.

Фірма, за інформацією медіа, є монополістом на поточний ремонт і утримання доріг у Кривому Розі та постачає асфальтобетон іншим підрядникам.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», реконструкцією готелю Міністерства внутрішніх справ займеться компанія, яка фігурує в розслідуванні поліції щодо розтрати бюджетних грошей. МВС має намір заплатити їй понад 37 млн грн.