Депутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін придбав у 2012 році біткоїни, вартість яких зросла на 3 мільярда гривень. Обранець загалом володіє криптовалютою на 3,5 млрд і є найбагатшим з-поміж тих, хто подав електронну декларацію за 2017 рік.

Криптовалюта, зокрема біткоїни, в Україні не визнана валютою. Але це не заважає чиновникам заробляти мільярди на їхній купівлі-продажі. Журналісти Слідства.Інфо нещодавно писали про народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” Дмитра Голубова – власника біткоїнів на 2 мдрд грн. Його благодійним фондом “Манна небесна” якраз і керує новий український мільярдер Дмитро Палпатін.

Палпатін хоча й став найзаможнішим декларантом-2017, але вже кілька років він – безхатченко. Навіть автомобілі у обранця підтримані – Hundai 2013 року та Toyota 1999 року випуску.

Одеський депутат є кінцевим власником двох компаній – “Палпатін фінанс груп” та “АМБ “Палпатін”. Минулоріч він заробив всього 42,6 тис грн, а також отримав 116 тисяч матеріальної допомоги та 300 тисяч позики.

В міській раді Палпатін представляє фракцію мера Одеси Геннадія Труханова – “Довіряй ділам”. А його партнер Голубов поручився за Труханова, якого детективи НАБУ підозрюють в корупції, в суді.
Головне зображення – ivoter.od.ua.