Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжний захід очільнику Глобинські міської лікарні та підприємцю, який займався ремонтом укриття в лікарні. Чоловіків взяли під варту з можливістю вийти під заставу. Правоохоронці вважають, що очільник лікарні просив у підприємця 10% від заробітку на ремонті укриття в обмін на перемогу в тендері, на що останній погодився. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжний захід директору Глобинської міської лікарні Ігорю Балаховському та директору ТОВ «Будівельна компанія «Укрпроммонтаж» Роману Лактовському у вигляді тримання під вартою до 24 лютого 2024 року із можливість вийти під 241 тис. грн застави.

Підозрюваний у хабарництві директор Глобинської міської лікарні Ігор Балаховський / фото «Кременчуцька газета»

Правоохоронці вважають, що очільник Глобинської міської лікарні вимагав у директора компанії ТОВ «Будівельна компанія «Укрпроммонтаж» хабар за те, щоб саме ця компанія отримала підряди на ремонт укриття у лікарні. За це Балаховський, нібито, просив 10% від вартості ремонтних робіт, на що Лактовський погодився та пообіцяв дати хабар після оплати виконаних робіт. 

ТОВ «Будівельна компанія «Укрпроммонтаж» у 2023 році підписала 5 угод на ремонтні роботи в Глобинській міській лікарні, але в судовій ухвалі фігурують тільки три з них. Правоохоронці встановили, що компанія незаконно отримала підряд на ремонт підвального приміщення в лікарні (2,2 млн грн), на ремонт системи вентиляції в підвалі (1,7 млн грн) та модернізацію котельні (2,4 млн грн).

Правоохоронці також вважають, що компанія безпідставно отримала гроші за модернізацію котельні в лікарні, бо ці роботи були виконані тільки на папері.

Романа Лактовського підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, підробці документів та у наданні хабаря держслужбовцю. У разі доведення вини чоловіку загрожує до 12 років в’язниці з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Ігоря Балаховського підозрюють у тих самих злочинах, але з невеликою відмінністю — йому інкримінують отримання хабаря. На Балаховського чекає таке ж покарання.

Згідно з інформацією в аналітичній системі YouControl, ТОВ «Будівельна компанія «Укрпроммонтаж» з’явилась на ринку у 2016 році, її заснував теперішній керівник Роман Лактовський.

Від початку свого існування ТОВ «Будівельна компанія «Укрпроммонтаж» підписало угод з держзамовниками на 32 млн грн. До співпраці з комунальним некомерційним підприємством «Глобинська міська лікарня» компанія не підписувала договорів з держзамовниками на суму вищу за 223 тис. грн.