Протягом січня-липня 2020 року українські сторінки у Facebook витратили на рекламу, пов’язану із соціальними питаннями, виборами або політикою, понад 1,1 мільйона доларів (близько 30 мільйонів гривень).

Про це повідомляє рух «Чесно».

Лідером за витратами є п’ятий президент Петро Порошенко, який витратив на рекламу своєї сторінки в соцмережі Facebook майже 53 тисячі доларів. На другому місці — програма «Шустер LIVE» з витратами на рекламу в розмірі майже 40 тисяч доларів. Вона рекламує гостей ефіру або самого Савіка Шустера.

На третьому місці за витратами опинився народний депутат Микола Тищенко, який донедавно вважався потенційним кандидатом на посаду мера Києва. Він впродовж перших семи місяців 2020 року заплатив за політичну рекламу понад 20,5 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 700 осередків і 11 млн грн боргу: що показала у своєму звіті «Партія регіонів»

На четвертому і п’ятому місцях опинилися «Партія Шарія» та сторінка «Городок», яка рекламує політичну партію «Пропозиція». Вони впродовж січня-липня цього року заплатили за політичну рекламу в соцмережі майже 20 та майже 18 тисяч доларів.

Нагадаємо, сторінка у Facebook «Партії Шарія» була створена у червні 2019 року. За перший рік свого існування вони витратила на політичну рекламу 77 тисяч доларів. З них 58 тисяч витратили ще під час виборчої кампанії до Верховної Ради.