Під час нападу на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі два роки тому помітили автомобіль, який належить родині тодішнього радника голови поліції в Одеській області.

Про це “Слідство.Інфо” довідалося із протоколу допиту, який отримало від власних джерел — ідеться у матеріалі “Напад на Стерненка: Авто поліцейського на місці злочину як “Випадковість”.

На Сергія Стерненка напали у травні 2018 року вранці. Йому вистрілили в шию гумовою кулею. Це був другий із загалом трьох нападів на нього. Стрілком, якого затримали до приїзду поліції, виявився раніше судимий за розбій чоловік на ім’я Абзал Баймукашев. Сам Стерненко цей та інші напади пов’язує зі своєю участю в мітингах проти забудов у місті, критикою місцевої влади та конфлікти з керівництвом місцевої поліції.

Утім, як з’ясувало “Слідство.Інфо”, на місці злочину в той день була іще одна людина. Це — водій автомобіля Mercedes-Benz, якого помітив свідок. З’ясувалося, що за кермом авто був тодішній тренер спортивного єдиноборства в одному з клубів Одеси Костянтин Карбенюк. Утім, за даними, які ми отримали одразу від декількох джерел в правоохоронних органах, цей Mercedes-Benz належить родині тодішнього радника голови поліції в Одеській області Руслана Форостяка. Останній був радником тодішнього голови Дмитра Головіна і залишився на своїй посаді до кінця 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів цигарок: У чому підозрюють ексначальника одеської поліції Головіна

У коментарі “Слідству.Інфо” чоловік зауважив, що продав цей автомобіль кілька років тому людині, яка була на місці злочину. Утім, начебто не зняв його з обліку, оскільки покупець повністю з ним не розрахувався.

“Я її, звісно, з обліку не знімав, тому що він не до кінця зі мною розрахувався, тому домовленість була така — як він розрахується, то я переоформлю”, — сказав Форостяк журналістам.

Водночас “Слідство.Інфо” має в розпорядженні фотографії, на яких зафіксовано, що це авто у 2019 році було припарковане неподалік управління Національної поліції в Одеській області. Форостяк не зміг це пояснити.  

Усі три напади на Сергія Стерненка були протягом 2018-го року. Під час останнього — нападників було двоє. Один з них у ході сутички загинув.

Розслідування нападів на активістів передали до Служби безпеки України. Таке рішення мотивували тим, що між нападниками і поліцією є зв’язок. Утім, на сьогодні нікому зі співробітників поліції підозри не оголошено.

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про напад на одеського активіста Олега Михайлика, який стався восени 2018-го року, коли той повертався додому з магазину. Йому прострелили груди в ста метрах від приміщення обласної поліції. Куля прошила активісту руку, роздробила ребро, порвала артерію і волею випадку не влучила в серце. Олег Михайлик переніс клінічну смерть, утім, попри важкі травми, стрімко став на ноги. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Замах на Михайлика: що не так з офіційною версією