Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області обрав запобіжний захід колишньому директору ТОВ «Монтажні системи». Чоловіка підозрюють у тому, що він видав за виконані будівельні роботи, які зробили лише на папері під час ремонту приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні. На думку правоохоронців, компанія безпідставно отримала майже 875 тис. грн. Директор ТОВ «Монтажні системи» буде сидіти під цілодобовим домашнім арештом до 5 березня 2024 року.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

У серпні 2020 року управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації оголосило тендер з бюджетом 12,2 млн грн. За ці гроші Кіровоградська ОДА планувала реконструювати приймальне відділення Світловодської центральної районної лікарні.

За підряд прийшли позмагатися три підприємства: ПП «Ефект», ТОВ «Монтажні системи» та ПП «ВИРОБНИЧЕ ТОВАРИСТВО КІРОВОГРАД — ТРАНСГАЗБУД». Під час аукціону найменшу пропозицію запропонувало ПП «Ефект», але її відхилили, бо компанія не виправила недоліки в поданих документах. Через це підряд отримало ТОВ «Монтажні системи», яке попросило за свої послуги 11,48 млн грн

Вже після підписання договору цією закупівлею зацікавилася Держаудитслужба, яка перевіряє, чи якісно витрачають державні кошти. Під час перевірки аудитори виявили порушення у проведенні закупівлі, зокрема, у тендерній документації. 

У кінці грудня 2021 року всі роботи були виконані та підрядник отримав гроші за свою працю. Після цього закупівлю почали перевіряти правоохоронці, які виявили, що ТОВ «Монтажні системи» могла підробити акти виконаних робіт й подати частину робіт, як виконану, лише на папері. Наприклад, правоохоронці під час перевірки виявили, що не було встановлено електросушарки, сушарки для рушників, електрозамки тощо. Також вартість частини виконаних робіт була завищена. Правоохоронці вважають, що ТОВ «Монтажні системи» безпідставно отримало майже 875 тис. грн

Підозру в підробці документів і заволодінні бюджетними коштами вручили Олександру Мазуренку, який очолював тоді компанію. Йому загрожує 12 років в’язниці із забороною на три роки займатися підприємницькою діяльністю, штраф та конфіскація майна. 

Поки Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області, де слухають цю справу, обрав запобіжний захід Мазуренку у вигляді цілодобового домашнього арешту до 5 березня 2024 року. 

Згідно з інформацією з аналітичною системою YouControl, ТОВ «Монтажні системи» з’явилась на ринку 2016 році. Компанію заснував Максим Панасенко та Олександр Мазуренко. Компанією керує Олександр Іскра, а володіє бізнесом Мазуренко. 

Від початку свого існування компанія підписала угод з держзамовниками на 531 млн грн. 

Читайте також: Харківський держреєстратор дозволив незаконно приватизувати майно міста на майже 4,8 млн грн. Суд звільнив чоловіка від ув’язнення