У перший день війни на територію ексрезиденції Віктора Януковича «Межигірʼя» влучили дві касетні бомби російських окупантів.

Про це «Слідству.Інфо» розповів комендант «Межигірʼя» Денис Тарахкотелик, йдеться у матеріалі «Дві касетні бомби для Межигір’я: колишня резиденція Януковича переховує місцевих жителів від обстрілів».   

Перша касетна бомба влучила у вишку мобільного звʼязку, яка розташована на території парку. «Нас літаком бомбардували, знищили весь мобільний зв’язок на головній вишці», — розповів журналістам Тарахкотелик. На місці потрапляння снаряду — посічені дерева, обладнання вишки потрощене, у будівлях навколо вибиті вікна. Через пошкодження обладнання вишки звʼязок на території справді працює не дуже добре. 

«Це касетна бомба, тому не залишилося слідів самого снаряду. В них не стояла мета, щоб вишка упала, вони вдарили касетними бомбами просто, щоб зруйнувати максимально обладнання, яке було у трьох операторів і щоб тут перестав бути зв’язок. Слава богу, всі живі», — пояснив журналістам комендант «Межигірʼя». 

Друга касетна бомба влучила у район парку, пошкодила дерева та дорожнє полотно, а також посікла газон поруч із ставком, де живуть врятовані зооволонтерами лебеді. Осколки вбили двох лебедів — чорного та білого. На щастя, від влучання снарядів люди не постраждали.