Велике пропагандистське майбутнє — мрія кожного російського «журналіста». 20-річна Настя Бартеньова з Єнакієвого Донецької області починала кар’єрою в журналістиці, а закінчила службою в армії Росії. У 2014 році, коли росіяни окупували місто, дівчині було лише 11 років.

Про це йдеться в матеріалі «Слідства.Інфо»: «Підлітки-перевертні: як з маленьких українців виховують солдатів РФ»

20-річна Настя Бартеньова з позивним «Бантік»

Анастасія починала будувати кар’єру журналістки, але наразі поєднує роботу військкором зі службою у лавах російської армії. «Можна сказати, що моя давня мрія здійснилася. Я служу у збройних силах Російської Федерації. Зараз говорю це і сама не вірю», — заявляє Настя в ефірі пропагандистського шоу. 

Колеги по цеху дали дівчині позивний «Бантік» за її яскравий образ — довгі нігті, нарощені вії та укладку волосся. На війні вона займається ремонтом та обліком техніки для зв’язку. «Бантік» працює зв’язківицею.

Крім того, дівчина вирішила не залежати від ЗМІ, тому веде пропагандистський телеграм-канал «Настюшка на Vойнушке».

Пост із телеграм-каналу Насті

Російська пропаганда має на українських дітей готовий план – зробити з них вишколених російських патріотів. Згідно з моніторингом центру громадянської просвіти «Альмеда», Росія нав’язує дітям пропаганду через систему освіти, а також виховує в українських дітях готовність померти за диктатора Путіна.