У Міністерстві юстиції стверджують, що їхній працівник Сергій Мурихін непричетний до незаконного привласнення будинку в центрі столиці на понад шість тисяч квадратних метрів, про який раніше писало “Слідство.Інфо”. Ідеться про розслідування, яке нещодавно оприлюднили журналісти.

Про це міністерство повідомило через офіційне звернення до редакції.  

“Будь-які  правові підстави стверджувати, що ця особа має відношення до фактів, викладених у публікації, відсутні”, написало відомство. Водночас у Мін’юсті підтвердили, що вдома та в автомобілі у Сергія Мурихіна справді проводили обшуки у справі про захоплення будинку. І заявили, що правоохоронці начебто не змогли підтвердити його причетність до цього злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ У Міністерства освіти не дорахувалися майже 25 тисяч гектарів землі

У міністерстві також додали, що, відповідно до Європейської конвенції з прав людини та Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вину не буде встановлено вироком суду. З огляду на це, наша редакція зазначає, що у матеріалі “Слідства.Інфо” не містилося інформації щодо винуватості цієї особи. У публікації було вказано, що Сергій Мурихін фігурував у розслідуванні правоохоронців щодо захоплення будівлі, що підтверджується судовим документом.  

Лист Міністерства юстиції до редакції “Слідство.Інфо”

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, арештований будинок у центрі Києва на понад шість тисяч квадратних метрів незаконно переписали на компанію з Сейшельських островів. За версією правоохоронців, до цього може бути причетний співробітник Міністерства юстиції Сергій Мурихін. У 2018 році поліція обшукала помешкання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Як “чорний” реєстратор переписав будівлю Верховної Ради на людину з окупованого Луганська

Сергій Мурихін у Міністерстві юстиції обіймає посаду заступника відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби. У 2017 році його ім’я вже лунало у ЗМІ. Ішлося про те, що держвиконавець Мін’юсту отримав заробітну плату в понад мільйон гривень.