Посадовців комунального «Київтеплоенерго» та працівників охоронної фірми підозрюють у розкраданні 44 мільйонів гривень. Ці кошти виділили на охорону підприємства, однак своїх послуг приватна компанія так і не надала.

Про це повідомляє Київська прокуратура.

У 2019 році посадовці комунального підприємства «Київтеплоенерго» — постачальника тепла та гарячої води — уклали з компанією договір про охорону приміщень у Києві та перерахували їй понад 40 мільйонів гривень. Та як встановили правоохоронці, в реальності фірма не охороняла об’єкти підприємства, чим завдала збитки державі на 44 мільйони гривень.

Як дізналася наша редакція з судових документів, ідеться про приватне підприємство «Регіональний охоронний союз». Її власник — Роман Павлюк. За даними «Наших грошей», особа з таким іменем у 2014 році була членом дільничої виборчої комісії від «Батьківщини» у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свободівець», якого судять за хабар, хоче знову бути депутатом на Київщині

Досудове розслідування в цій справі уже завершено. Якщо суд визнає вину працівників «Київтеплоенерго» та «Регіонального охоронного союзу», їм загрожуватиме до 12 років за ґратами. 

Нагадаємо, напередодні ексголові Державної податкової служби України Сергію Верланову повідомили про підозру в кримінальному правопорушенні. За версією слідства, дії експодатківця призвели до недоотримання державним бюджетом 2,246 мільярдів гривень.