У середньому, кожен третій російський військовий із 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту ВМФ росії воював у Сирії, захищаючи режим Башара Асада. 

За даними української розвідки, саме представники цієї бригади окупували Бучу, Ірпінь та Гостомель на Київщині, де після себе залишили сотні по-звірячому вбитих цивільних українців.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося, опрацювавши списки 155-ї Тихоокеанської бригади, які раніше опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України. 

У цих списках є імена та персональні дані 82 російських військових з цього військового формування. Щонайменше 24 з них були учасниками війни у Сирії, де Росія підтримувала злочинний режим Башара Асада. Відтак, це, в середньому, кожен третій морський піхотинець Тихоокеанського флоту РФ, чиї дані є у списку розвідки. 

Інші окупанти не могли брати участь у сирійській війні через свій вік, бо тоді ще вчилися у школі або училищах. Журналісти з’ясували, що значна кількість окупантів зі складу цієї бригади, чиї імена є у списку, народилися у 1998-2002 роках. Тобто зараз їм 20-25 років. При чому, як раніше виявили журналісти, ці 20-річні окупанти хваляться у своїх соцмережах, що відрізають вуха українцям та погрожують вбивствами та знущаннями.

Нагадаємо, у 2015 році російські війська вторглися на територію Сирії, де тривала громадянська війна. Путін відправив туди близько 4 тисяч своїх солдат на підтримку режиму Башара Асада, який воював з місцевими протестувальниками.

Російські війська відзначилися бомбардуваннями мирного населення, цивільних об’єктів та гуманітарних коридорів. Також росіяни  використовували у Сирії заборонену зброю — фосфорні бомби та здійснювали хімічні атаки густонаселених регіонів.