Вищий антикорупційний суд України продовжив запобіжний захід Вадиму Альперіну, якого називають “королем української контрабанди”, попри прохання його захисників дозволити виїзд на лікування за кордон. 

Відповідне рішення ухвалив на засіданні 23 січня суддя Мойсак, повідомляє журналіст “Слідства.Інфо”.

Відтак, наступні два місяці Альперін зобов’язаний носити електронний браслет, йому не повернуть закордонні паспорти і він не зможе виїхати за межі України. Залишилася в силі й застава у вигляді 80 мільйонів гривень.

Адвокати просили відпустити Альперіна на лікування до Ізраїлю, а також нібито на з’їзд бізнесменів у Грецію. На підтвердження вони надали квиток на грецький форум, який сам же Альперін купив напередодні за 300 євро. Утім, суд не пристав на аргументи захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексначальника Одеської поліції затримали за підозрою в розтраті контрабандних цигарок

Нагадаємо, що детективи НАБУ затримали Вадима Альперіна увечері 27-го листопада. За даними слідства, він є очільником злочинної організації, яка махінаціями незаконно завозила товари в Україну. Через цю схему держава втратила понад 77,7 млн грн. Президент Зеленський під час виступу назвав Альперіна “хрещеним батьком української контрабанди”.До того правоохоронці затримали 10 осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів, пов’язаних з порушеннями митного законодавства. Серед них був і заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.Зауважимо, що Альперіна вже арештовували в листопаді 2017-го. Тоді його підозрювали в спробі дати співробітнику НАБУ 800 тисяч доларів хабаря. Утім, фігурант розслідування вийшов під заставу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Правоохоронці “зливали” матеріали розслідування “королю контрабанди” Альперіну