Співробітники правоохоронних органів надсилали підозрюваному Вадиму Альперіну, якого називають крупним контрабандистом, таємну інформацію про кримінальні провадження — заплановані обшуки та інші слідчі дії.

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних у “контрабандній справі” працівників Київської митниці.

Під час обшуків детективи НАБУ і прокурори САП вилучили у Альперіна телефон та іншу техніку, де знайшли відповідні докази.

“У листопаді 2017-го року керівник злочинної організації Альперін отримав інформацію від абонента, підписаного як «прокур. Сергей область» про те, що він готовий з’ясувати фабулу в справі за грошову винагороду”, – озвучив на засіданні прокурор.

За кілька днів до цього Альперін отримав на електронну пошту довідку щодо того ж кримінального провадження. У ній йшлося, зокрема, про заплановані негласні слідчі й розшукові дії.

Уже у 2018-му році, за словами прокурора САП, Альперіну надійшло повідомлення від абонента “Саша Казна”, де були прикріплені фотографії з матеріалів кримінального провадження. Зокрема, фотографія з відповіддю Державної казначейської служби на запит НАБУ про арештовані рахунки, імовірно, пов’язані з Альперіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексначальника Одеської поліції затримали за підозрою в розтраті контрабандних цигарок

Нагадаємо, що детективи НАБУ затримали Вадима Альперіна увечері 27-го листопада. За даними слідства, він є очільником злочинної організації, яка махінаціями незаконно завозила товари в Україну. Через цю схему держава втратила понад 77,7 млн грн. Президент Зеленський під час виступу назвав Альперіна “хрещеним батьком української контрабанди”.

До того правоохоронці затримали 10 осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів, пов’язаних з порушеннями митного законодавства. Серед них був і заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

Зауважимо, що Альперіна вже арештовували в листопаді 2017-го. Тоді його підозрювали в спробі дати співробітнику НАБУ 800 тисяч доларів хабаря. Утім, фігурант розслідування вийшов під заставу.