Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували ще двох найманців з російського спецпідрозділу «Ахмат». Саме в цьому підрозділі служить садист Очур-Суге Монгуш, який відрізав геніталії й потім стратив українського полоненого бійця. 

Раніше журналісти ідентифікували командира підрозділу «Ахмат» Дмітрія Кобрєєва, який ховається за позивним «Кобра», а також його заступника Ніколая Чілінгаряна з позивним «Раф», який безпосередньо керував діями садиста Монгуша. 

Під час перегляду відеозаписів російської пропаганди та пошуку в соцмережах найманців, журналістам вдалося ідентифікувати ще одного найманця, який представлений у сюжетах РФ як «Малик». Його звати Міхаіл Чапчахов, йому 25 років. Він народився і виріс у місті Аскай Ростовської області. Після закінчення школи навчався у «Аскайському казачєму кадетському корпусі».  

Дані Міхаіла Чапчахова є у списку найманців бойовиків із Чеченської республіки, який опублікувала кілька місяців тому українська розвідка. Згідно з цими даними, Чапчахов вказаний як «доброволець», він виїхав з РФ на територію України 22 квітня. 

Чапчахов фігурує на кількох відео поряд з командиром «Ахмата» Дмітрієм Кобрєєвим і представляє себе як чеченця. 

«Мы хотели обратиться к администрации для определения места для мемориального комплекса. Он будет в себе включать объединение народов: чеченского, русского, местных жителей, в борьбе с этой страшной заразой, укро-фашизмом», – звертався найманець до представниці терористичної організації «ЛНР» на одному з пропагандистських відео. 

При цьому, на своїй інстаграм-сторінці Міхаіл Чапчахов вказує себе як «підприємець», і що проводить «щотижневі розіграші» в окупованому Луганську. 

Скрін із сторінки російського найманця Міхаіла Чапчахова

Ще один ідентифікований журналістами найманець з підрозділу «Ахмат» — це росіянин Руслан Пантелєєв. Йому 31 рік, він народився в російському місті Сиктивкар, у Приураллі. Пантєлєєв кілька років тому проходив військову службу, адже публікував численні фотографії зі зброєю, із навчань та з пункту дислокації свого підрозділу. 

Ідентифікувати Пантєлєєва вдалося за допомогою програм розпізнавання облич, адже він фігурував на пропагандистських відео підрозділу «Ахмат», а також на спільному селфі, де сидить поряд із садистом Очур-Суге Монгушем. 

Спільне селфі, де відзначився найманець із підрозділу «Ахмат» росіянин Руслан Пантелєєв

Нагадаємо, наприкінці липня російські пропагандистські ресурси поширили відео, де російські окупанти закатували до смерті полоненого військового у формі Збройних сил України. Зокрема, садист у характерному «ковбойському» капелюсі відрізав полоненому геніталії канцелярським ножем. Після цього чоловіка стратили і його тіло привʼязали до автомобіля.

Журналісти-розслідувачі Bellingcat та The Insider встановили, що садистом в капелюсі був тувинський найманець Очур-Суге Монгуш, який входить до підрозділу «Ахмат», що контролюється Рамзаном Кадировим. Сам воєнний злочин відбувся в районі окупованого Сєвєродонецька. 

А журналісти «Слідства.Інфо» встановили, що Монгушем командують двоє російських найманців з підрозділу «Ахмат». Їх звати Дмітрій Кобрєєв і Ніколай Чілінгарян.