Близько 60 мільйонів гривень на будівництво дитячого садка у Борисполі планують віддати фірмі “Укрбуд Забудова”, яка, за версією правоохоронців, раніше завищувала вартість будівельних робіт під час реконструкції освітніх закладів.

Як довідалося “Слідство.Інфо” із порталу публічних закупівель Prozorro, повідомлення про намір укласти договір із забудовником оприлюднили 4 лютого.

Замовником будівництва виступає управління капітального будівництва Бориспільської міськради. Згідно з тендерною документацією, роботи мають бути завершені за два роки.

Як виявила поліція у 2017 році, представники фірми “Укрбуд Забудова” разом з чиновниками міськради на Житомирщині привласнили майно під час реконструкції дитсадка, на яку виділили майже 3,5 мільйона гривень. Аудиторська перевірка встановила збитків майже на 600 тисяч гривень через завищення підрядником обсягів та вартості виконаних робіт. Також слідчі зауважили, що пропозицію забудовника затвердили навіть попри невідповідність тендерній документації.

Крім того, поліцейські у 2018 році з’ясували, що працівники компанії завищували обсяги робіт під час капітального ремонту школи у селі на Чернігівщині вартістю більше мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова освітня реформа — аудит виявив фінансових порушень на 110 млн грн

Фірма “Укрбуд Забудова” належить Михайлові Ключкею з Чернігівщини. Раніше людина з таким же іменем, прізвищем і по-батькові була помічником нардепа Валерія Давиденка, обраного в одному з округів Чернігівської області у 2014 році. Після переобрання нардепом у минулому році Давиденко більше не вказує Ключкея своїм помічником.

Також контактний номер компанії “Укрбуд Забудова” збігається з номером телефону іншої фірми, яка фігурувала у провадженні щодо фіктивного підприємництва. Нині вона у стані припинення.

Як раніше розповідало “Слідство.Інфо”, харківські комунальники закуплять молока для шкільних закладів майже на 13 мільйонів гривень у пов’язаної з керівницею фірми. Договір уклали без аукціону, пояснюючи це тим, що більше ніхто не подавався на тендер. Також поліція розслідує провадження щодо розкрадання бюджетних грошей на закупівлях комунальників, у якому фігурує і пов’язана з нею фірма.