Вища рада правосуддя 20 серпня відмовилася відсторонити від здійснення правосуддя суддю Окружного адмінсуду Києва Івана Погрібніченка на час розслідування тиску на Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС). 

Про це Слідство.Інфо дізналося з трансляції засідання.

Клопотання про відсторонення Погрібніченка подавала Генпрокуратура, яка розслідує втручання суддів Окружного адмінсуду в роботу ВККС й ухвалення ними неправосудних рішень. Сам Погрібніченко сказав, що наразі не здійснює правосуддя, адже перебуває у відпустці.

Таке саме рішення члени Вищої ради правосуддя ухвалили й щодо іншого фігуранта «пілвок Вовка» судді Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

Раніше під час засідання ВРП відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

За даними офіційного слідства, Павло Вовк, будучи на посаді голови Окружного адмінсуду Києва, нібито через небажання проходити оцінювання у ВККС, створював перешкоди в діяльності окремих з допомогою інших суддів ОАСК. Павла Вовка Вища рада правосуддя також відмовилася відсторонювати.

Як розповідало Слідство.Інфо, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк домовлявся про покупку коштовного антикваріату й старовинних монет, зокрема, так званих червонців Катерини. 

Детективи НАБУ спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури 26 липня провели обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва

Як повідомляла пресслужба НАБУ, обшуки проводилися в межах розслідування можливого вчинення правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. 

Пізніше того ж дня під час брифінгу керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк сказав, що керівникові Окружного адмінсуду Павлу Вовку й трьом суддям слідчі прокурори підготували повідомлення про підозру за фактами втручання в діяльність ВККС й ухвалення неправосудних рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор

Генпрокуратура 2 серпня допитала суддів Окружного адмінсуду Павла Вовка, Євгенія Аблова та Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка й підготувала їм підозри.