Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру керівнику одного з державних агентств через незаконне поводження з радіоактивними матеріалами. За версією слідства, він продав 510 тисяч кілограмів радіоактивного металобрухту, чим завдав державі значних збитків.

Про це повідомляє пресслужба бюро.

У відомстві зазначають, що влітку 2019 року посадовець незаконно продав радіоактивно забруднений брухт за 516 тисяч гривень. Водночас, відповідно до висновку експертизи, реальна вартість брухту — понад 3,27 мільйонів гривень, тобто на 2,7 мільйонів гривень більше.

Окрім цього, на момент продажу в агентства та покупця брухту не було спеціальних ліцензій Державної інспекції ядерного регулювання України та санітарних паспортів, що дозволяють торгівлю радіоактивними матеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує ймовірний замах на життя жінки її чоловіком-поліцейським

Якщо в суді вдасться довести вину посадовця, йому загрожуватиме тюремний строк від 8 до 15 років.  

Нагадаємо, нещодавно Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо експрацівника каховської поліції. За версією слідства, він у новорічну ніч цього року умисно вистрелив у ногу своєму товаришеві, щоб приховати вбивство, видавши за самооборону.