Державне бюро розслідувань (ДБР) скерувало до суду обвинувальний акт щодо експрацівника каховської поліції. За версією слідства, він умисно вистрелив у ногу своєму товаришеві, щоб приховати вбивство, видавши за самооборону.

Про це повідомляє пресслужба бюро.

«Для уникнення відповідальності або, хоча б, пом’якшення покарання, поліцейський допоміг товаришу зімітувати вбивство з метою самооборони. Для цього поліцейський взяв травматичний пістолет, який належав потерпілому, та здійснив кілька пострілів у ногу свого товариша», – зазначила речниця ДБР Ольга Чиканова.

Відтак, через дії поліцейського правоохоронці певний час розглядали неправдиву версію слідства – вбивство з метою самозахисту. Якщо слідчі бюро доведуть вину експравоохоронця, суд може присудити йому до трьох років за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі у Києві горіла будівля слідчого управління Нацполіції, — фото, відео

Як раніше повідомляло Громадське, йдеться про старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Олександра Портного. У січні Мелітопольський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нагадаємо, у новорічну ніч 2020 році в Кахoвці Юрій Кашников здійcнив кілька пocтрілів із рушниці в живіт міcцевoму мешканцю Володимиру Чебукіну. Від oтриманих вoгнепальних пoранень пoтерпілий через два дні пoмер у лікарню. Подія спричинила масові протести з підпалом шин під відділенням поліції. Підозрюваного заарештували. У травні Херсонський міськсуд відпустив Кашникова під заставу в розмірі 504 тисячі гривень.