Генеральна прокуратура (ГПУ) впродовж 2018-2019 років виплатила 16,5 мільйонів гривень компенсацій заробітку за час вимушеного прогулу звільненим працівникам, які згодом поновилися через суди.

Про це йдеться у звіті Рахункової палати щодо діяльності ГПУ.

Аудитори зазначають, що подекуди компенсації для поновлених співробітників Генпрокуратури сягали значних сум. До прикладу, військовий прокурор Павло Богуцький відсудив собі 845 тисяч гривень компенсації, а колишній прокурор Львівської області Віталій Ковбасюк — понад 1 мільйон гривень. Раніше обоє були звільнені на підставі Закону “Про очищення влади”, оскільки вони обіймали керівні посади за часів президентства Віктора Януковича.

У Рахунковій палаті наголошують, що основною причиною задоволення вимог ексспівробітників ГПУ були порушення при процедурі звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько поновленого керівника прокуратури Києва став помічником Рената Кузьміна

Раніше “Слідство.Інфо” також розповідало про звільненого в ході люстрації прокурора Києва Сергія Юлдашева, який поновився через суд на своїй посаді у березні цього року. Наша редакція з’ясувала й опублікувала у блозі “Таємниці слідства” інформацію про значні статки сім’ї Юлдашева. Так, протягом лише останніх років її члени придбали сім квартир у престижних житлових комплексах Києва та Дніпра, а також кілька нових автомобілів. Усе це обійшлось сім’ї в щонайменше два мільйони доларів.

Невдовзі після публікації нашого матеріалу Сергія Юлдашева знову звільнили з цієї посади.