Марія Горбань, Слідство.Інфо

Один з ув’язнених Одеської виправної колонії, де нещодавно стався бунт, поскаржився в Державне бюро розслідувань на побиття. За його словами, це сталося в кабінеті начальника установи.

Він просить відкрити ДБР кримінальне провадження, повідомив його адвокат Євген Потапенко. З міркувань безпеки Слідство.Інфо не публікує ім’я засудженого.

Як ідеться в заяві, 27 травня засудженого нібито викликали для розмови в кабінет начальника колонії. Приблизно за 15 хвилин туди ж зайшли восьмеро спецпризначенців Нацгвардії в масках та почали бити його.

На засудженого одягли наручники й силою вивели до автозаку, а відтак перевезли до Дар’ївської колонії. Лікарі зафіксували в нього значні синці та рани на тілі. На початку червня в’язня без будь-яких пояснень етапували до Харкова.

Нагадаємо, 27 травня в одеській колонії №51 спалахнув бунт. Ув’язнені забарикадувалися в житловій зоні тюрми та почали жбурляти в тюремників каміння й арматуру. Постраждало близько 15-ти працівників колонії — двоє з серйозними травмами голови потрапили до лікарні.

Слідство.Інфо побувало на місці подій. Як повідомило журналістам у Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання покарань, серед ув’язнених постраждалих не було. Утім, Слідство.Інфо з’ясувало, що заколот в колонії спровокувало саме побиття людей.

Матеріал підготований в рамках проекту, який реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Законсервований бунт: чому спалахнула одеська колонія»