Батько поновленого після люстрації очільника прокуратури міста Києва Сергія Юлдашова став помічником нардепа Рената Кузьміна. До цього Кузьмін обіймав керівні посади у Генеральній прокуратурі за часів Януковича.  

Про це йдеться в новому блозі “Таємниці Слідства”.

Сергія Юлдашова звільнили з органів прокуратури 2015 року — відповідно до Закону “Про очищення влади”, оскільки він обіймав керівні посади в період влади Віктора Януковича. Утім, нещодавно йому вдалося поновитися через суд. 

Батько прокурора Олексій Юлдашов став помічником народного депутата IX скликання від “Опозиційної платформи — За життя” Рената Кузьміна. Останній був першим заступником генерального прокурора часів Януковича. Після Революції Гідності він тривалий час переховувався від слідства — його оголосили в розшук. Кузьміна звинувачували в організації незаконного затримання ексміністра внутрішніх справ Юрія Луценко.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Повсталий з люстрації: статок в два мільйони доларів родини прокурора Києва

Також він став фігурантом антикорупційного розслідування видання “Українська правда”. Журналісти виявили, що посадовець звів свій будинок на території рекреаційної зони у Пущі Водиці. За документами, Кузьмін провів реконструкцію дачі, яка була розташована на цій ділянці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Київський прокурор “зливав” “королю контрабанди” інформацію про слідчі дії

Утім, 2019 року Кузьміну вдалося обратися до парламенту від ОПЗЖ. Партія “Опозиційна платформа — За життя”, нагадаємо, отримала друге місце на парламентських виборах улітку минулого року. У Верховній Раді є 44 представники ОПЗЖ. Серед них — медіавласник Тарас Козак, бізнесмени Сергій Льовочкін, Григорій Суркіс, Вадим Столар та Віктор Медведчук. Наприкінці минулого року “Слідство.Інфо” проаналізувало фінансовий звіт партії, і виявило, що більшість пожертв на свою діяльність політична сила витратила на передвиборчу агітацію

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).