Серед російських військових 856-го самохідного артилерійського полку з Брянської області, який може бути причетний до звірств і катувань в Ізюмі, виявився 27-річний кримчанин Микола Панфілюк. Його особу журналісти встановили зі списку, який отримали в Ізюмі.

Про це йдеться у новому розслідуванні «Слідства.Інфо».

У складі брянського артилерійського полку кримчанин Микола Панфілюк у званні сержанта керує бойовою машиною. Журналісти з’ясували, що зрадник родом із селища Розкішне Джанкойського району. Схоже, що напередодні окупації півострова Панфілюк навчався у лісотехнічному коледжі на Заході України. А після окупації він повернувся до Криму.

Попри те, що кримчанин не соромився носити футболку із символікою російської армії, він не забував вітати у соцмережах своїх знайомих із коледжу українською мовою. Примітно, що батько окупанта у соцмережах активно поширює антиукраїнські дописи.

Досі українська влада і правоохоронці офіційно не називали конкретні підрозділи й імена військових, які можуть бути відповідальними за звірства у Харківській області і, зокрема, в Ізюмі, де знайшли місце масового поховання. Тому проаналізований журналістами список може бути чи не першою зачіпкою в питанні встановлення конкретних воєнних злочинців.

Микола Панфілюк