Збройні сили України ліквідували мінометника з Донецька Андрія Ваніна, який на боці окупантів обстрілював українські позиції на Донбасі.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало про Ваніна та інших зрадників, яких вдалося встановити за допомогою пропагандистьких сюжетів.

Про знищення окупанта «Слідство.Інфо» довідалося із соцмереж.

Зокрема, дружина окупанта в російській мережі «Вконтакті» наприкінці травня опублікувала фото Ваніна з підписом: «Мені не віриться, що тебе немає».

Водночас вона поширила допис спільноти, пов’язаної з невизнаними республіками, у якому йдеться про знищення окупанта.

«Героїчно загинув прекрасний чоловік, батько, брат, друг, похресник, племінник і просто хороша людина», — сказано в дописі.

Також із повідомлення випливає, що Ваніну на момент ліквідації було 29 років.

Раніше «Слідство.Інфо» ідентифікувало особу окупанта за допомогою відеосюжету російськомовного китайського державного телеканалу CGTN.

На початку квітня він показав репортаж про так званих «ополченцов» Донецька, які обстрілюють українські позиції з мінометів. На відео «засвітився», зокрема, Андрій Ванін із позивним  «Ваня».

Андрій Ванін із позивним «Ваня»

Як повідомляли журналісти, попри те, що «Ваня» завбачливо вказав місцем проживання Москву, його дружина «здала» позиції зрадника, зазначивши рідним містом Донецьк. Судячи із соцмереж, у цивільному житті «Ваня» працював зварювальником. А опубліковані Андрієм Ваніним світлини чітко ілюструють його ставлення до псевдореспублік та приналежність до діяльності терористичної організації.