Мешканець звільненого від російських окупантів села Демидів на Київщині розповів, що до квартири, де він перебував під час окупації, двічі приходили росіяни: одного разу забрали всю їжу, іншого разу — всі цвяхи, щоб робити перешкоди для техніки. Він також розповів, як росіяни змушували чоловіків роздягатися, виводили на вулицю та знущалися з них.

Про це йдеться у репортажі «Слідства.Інфо»: «Били прикладом, кидали гранати у підвали, тримали полонених — історії з сіл на Київщині, які жили під окупацією росіян».

«Мене колега попросив погодувати його собаку, — розповів журналістам Іван (імʼя змінене з міркувань безпеки — ред.) — Я приїхав. А наступного дня в Димер (сусіднє селище — ред.) вже зайшли росіяни, і тікати було нікуди, бо міст взірвали», — розповідає чоловік.

Місяць він провів у окупованому селі, яке захопили вороги.

«Росіяни приходили двічі. Перший раз — шукали їжу. Прийшли, навели на мене автомат, знятий із запобіжника, і почали нишпорити по квартирі. Бити — не били, але сильно залякували. Погрожували пристрелити, забрали все, що знайшли. Довелося шукати їжу по сусідах. Вдруге вони прийшли і забрали у мене всі цвяхи. Пригрозили, що убʼють, якщо комусь розповім, бо брали цвяхи для «танчиків» (розкладати, аби техніка не пройшла — ред.). Або ж зроблять так, як із чоловіками у деяких сусідніх домах — їх виводили без одягу на вулицю і знущалися над ними. Врешті навели автомат і змусили таки роздягнутися. На вулицю не вивели, просто кілька разів врізали прикладом. І наказали мовчати. Досі страшно, не хочу про це згадувати», — переходить на шепіт чоловік.

Синці, каже, лишилися досі.

Нагадаємо, з 2 квітня, за повідомленнями Збройних Сил України, всі населені пункти Київської області контролюються українською владою — російські окупанти залишили їх.