Центральний спортивний клуб Збройних сил України майже за 70 мільйонів гривень замовить капітальний ремонт спортивного комплексу у Києві компанії «Сучасні будівельні технології-12». Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні правоохоронців про розтрату бюджетних грошей, яка нібито сталась у 2018 році в ході ремонту військової будівлі на Чернігівщині за 3,8 мільйона гривень. Слідчі встановили, що попри перерахування грошей у повному обсязі, роботи компанія фактично не виконала.

Про майбутню угоду «Слідство.Інфо» довідалося з порталу публічних закупівель Prozorro.

Аукціон, у якому взяли участь дві компанії, відбувся 23 листопада. А наступного дня замовник опублікував повідомлення про намір укласти договір із переможцем — «Сучасними будівельними технологіями-12». Впродовж торгів своїх цінових пропозицій учасники не знижували.

За тендерною документацією, роботи мають виконати до кінця 2021 року. Приміщення спорткомплексу розташоване поруч із будівлею Міністерства оборони.

Як довідалося «Слідство.Інфо», компанія «Сучасні будівельні технології-12» фігурує у кримінальному провадженні Державного бюро розслідувань (ДБР) про розтрату бюджетних грошей під час ремонту військової будівлі на Чернігівщині за 3,8 мільйона гривень у грудні 2018-го. Замовником робіт було Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил. У серпні 2020 року міністр Андрій Таран видав наказ щодо припинення діяльності цього відомства та його приєднання до Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові хочуть витратити 74 млн грн на ремонт уже відремонтованого будинку

Під час огляду виконання робіт слідчі ДБР встановили, що попри перерахування грошей у повному обсязі, компанія фактично не виконала робіт. Про це ми довідалися з ухвали Печерського районного суду Києва. У травні 2019-го суд призначив комплексну судову будівельно-технічну та судову економічну експертизу в цій справі.

Також ми довідалися, що «Сучасні будівельні технології-12» фігурувала й в інших кримінальних провадженнях. Зокрема щодо організації посадовцями Голосіївської райдержадміністрації в Києві та столичними комунальниками схеми розтрати бюджетних грошей. А також щодо привласнення державних коштів службовцями Тростянецької селищної територіальної громади на Вінниччині. 

Як свідчить портал Bi.Prozorro, за останні 5 років ця фірма виграла державних тендерів на суму 581 мільйон гривень.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що Служба зовнішньої розвідки України планує замовити ремонт будівлі у Києві за 5,5 мільйона гривень компанії «Абажур». За версією поліцейських, представники цієї фірми раніше привласнювали гроші на ремонтних роботах для Збройних сил України. Утім, після виходу матеріалу розвідники скасували цю закупівлю. Офіційна причина — «відсутність подальшої потреби в закупівлі».