У поліції Київської області пояснили, що рішення продати їм земельну ділянку та триповерховий недобуд поблизу Києва за 2 тисячі гривень було ініціативою продавця. У такий спосіб він, на думку поліцейських, зробив «внесок у протидію злочинності».

Про це йдеться у відповіді поліції Київської області «Слідству.Інфо», яку ми отримали після виходу матеріалу про вигідну покупку поліції.

Ми встановили, що поліція Київщини кілька тижнів тому придбала у фірми «Фреш ЛТД» понад 1 гектар землі разом з триповерховим недобудом, які розташовані поблизу озера у місті Буча, що під Києвом. Там планують побудувати кінологічний центр. Сума угоди, судячи з документу, склала 2 тисячі гривень. Втім, за оцінкою експерта, одна лише земля може коштувати у понад 1 тисячу разів дорожче.

У поліції нам пояснили, що вартість нерухомості визначив сам продавець. 

«Визначена в договорі ціна земельної ділянки та незавершеного будівництва може розцінюватись як бажання продавця посприяти розбудові сучасного кінологічного центру та зробити свій внесок у протидію злочинності в напрямку покращення умов для розведення та передачі службових собак, що матиме позитивне сприйняття у суспільстві», — зазначають у поліції Київщини.

Як ми розповідали раніше, фірма «Фреш ЛТД», котра продала поліції згадану нерухомість, належить сину скандального ірпінського забудовника Валерія Пєшого. Останній фігурує в численних кримінальних провадженнях, які розслідують, зокрема, поліцейські Київської області. Також у низці справ фігурувала і згадана фірма. 

Цікаво, що кілька місяців тому Пєшому оголосили підозру в одній із цих справ. На той момент забудовник зник і більше місяця був у розшуку. А його повернення збіглося в часі з укладенням угоди між «Фреш ЛТД» та поліцією Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спеціальна ціна: Як поліція купила гектар землі біля озера за 2 тисячі гривень»

У поліції після розслідування «Слідства.Інфо» пообіцяли пильніше придивитися до цих кримінальних проваджень.

Як повідомили нам у поліції після виходу журналістського матеріалу, начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов вирішив особисто з’ясувати перебіг розслідування справ щодо «Фреш ЛТД» та пов’язаних з нею осіб.

«Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області звернувся листом до Головного слідчого управління Національної поліції України з проханням витребувати та вивчити стан досудового розслідування в кримінальних провадженнях, де фігурують засновники ТОВ «Фреш ЛТД» та їх родичі, а з метою недопущення настання можливого конфлікту інтересів, ініціювати перед Офісом Генерального прокурора України питання щодо визначеності підслідності в даних кримінальних провадженнях за іншим органом досудового розслідування, який не входить у структуру ГУНП в Київській області», — йдеться у відповіді «Слідству.Інфо».

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Міністерство внутрішніх справ та його відомства — Нацполіція, Держслужба з надзвичайних ситуацій — закуповують квартири у фігурантів своїх же розслідувань. За останні три роки вони придбали 143 квартири у Києві та Київській області, на які витратили щонайменше 121 мільйон гривень.

Нещодавно команда «Слідство.Інфо» опублікувала новий фільм-розслідування «Чотири кілери, три копи і наркобарон».

У фільмі розповідається про те, як пов’язані українські правоохоронці, помічник начальника київської поліції Євген Дейдей і балканські кілери, які торік влаштували стрілянину у центрі української столиці.