Під час обшуку в колишньої дружини міського голови Одеси Геннадія Труханова Тетяни Колтунової детективи НАБУ знайшли його пістолет та 300 тисяч доларів готівкою, які начебто належать матері посадовця. 

Про це повідомляє “Центр протидії корупції”.

Як зазначили у ЦПК, під час судового засідання 9 грудня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури опублікували відео з обшуків у елінгу (приміщення для катера — РЕД.) Колтунової, де і знайшли речі міського голови.

Під час обшуків Геннадій Труханов телефонував матері та казав, що перебуває “у нас на дачі”. “Це може свідчити про фактичні стосунки між ним і ексдружиною Колтуновою, які він заперечує”, — додали у Центрі протидії корупції.

Окрім цього, під час засідання прокурори зачитували листування Тетяни Колтунової з донькою, яке, за версією офіційного слідства, може підтверджувати фактичні сімейні стосунки міськголови Одеси зі своєю колишньою дружиною.

За даними слідства, Труханов не задекларував майна на понад 50 мільйонів гривень. Зокрема, у 2015-16 роках він не вказав статки колишньої дружини, з якою на той час усе ще “був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки”.

Правоохоронці вважають, Геннадій Труханов не вказав квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки в низці підприємств і відсотки за вкладами. Загалом до декларації 2015-го року посадовець не вніс понад 32 мільйони гривень, до декларації 2016 року — майже 19 мільйонів гривень.

Правоохоронці відкрили кілька проваджень стосовно ймовірної корупційної діяльності Геннадія Труханова. Серед них, зокрема, НАБУ розслідує недекларування майна посадовцем.

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, у березні цього року детективи НАБУ почали розслідувати нове провадження щодо статків Геннадія Труханова. Мова йде про майно Труханова, яке виявило “Слідство.Інфо” — трикімнатну квартиру в одній з розкішних лондонських новобудов у центрі міста, вартістю у п’ять мільйонів доларів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішна лондонська квартира бідного українського мера

Раніше детективи бюро уже додавали до провадження щодо одеського мера інші матеріали розслідування “Слідства.Інфо” — про наявність у його матері дорогої квартири у Москві. 

Крім того, “Слідство.Інфо” публікувало розслідування про Труханова “Російські цінності одеського мера”. Журналісти отримали підтвердження, що мер Одеси Геннадій Труханов має чи, принаймні, мав російський паспорт, а відтак – і російське громадянство. Цю інформацію міський голова наполегливо заперечував. Однак редакції вдалося отримали копію його російського документа.