Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що українські воїни не вчиняють гріха, коли захищають рідну землю і вбивають російських окупантів.

Про це він сказав у інтервʼю «Слідству.Інфо».

 

«Не є гріхом, коли ми захищаємося. Якщо б ми захоплювали чужу територію, то це є вбивством, це є бажанням загарбати чуже. Але ми захищаємо свій власний дім, ми захищаємо свою Батьківщину, ми захищаємо свою домівку. І коли ворог прийшов до нас, захищаючи, ми проявляємо любов. Любов до своїх ближніх, любов до своєї землі. Тому це не є гріхом як таким», — заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. 

За його словами, багато церковнослужителів зараз зі зброєю в руках захищають Україну. Йдеться про послушників, іподияконів, дяків та інших церковнослужителів, які не прийняли сан. Натомість, священнослужителям у сані, за церковними канонами, заборонено брати до рук зброю. 

«У священика, у нього зброя — це слово Боже. Це проповідь і духовна підтримка, це найперше. І тому їм не дозволено брати зброю в руки», — додав предстоятель ПЦУ. 

Нагадаємо, у Києво-Печерській Лаврі напали на журналістів «Слідства.Інфо» за те, що вони намагалися почути позицію духовенства РПЦ в Україні (УПЦ Московського патріархату) про війну та російське вторгнення в Україну.