У керівника 1-ї служби (контррозвідки) ФСБ генерал-лейтенанта Владіслава Мєнщікова 16 земельних ділянок у Московській області, 7 будинків та одна квартира. Його підрозділ здійснює кібератаки на Україну.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Де живуть російські генерали, які катували українців та організовували окупацію».

Редакція «Слідство.Інфо» отримала від своїх джерел у військових колах інформацію про нерухомість російських генералів. У цих матеріалах йдеться про керівництво російського ФСБ, зокрема генерал-лейтенанта ФСБ Владіслава Мєнщікова.

Генерал-лейтенант ФСБ Владіслав Мєнщіков

За отриманими даними журналістів, у Мєншикова та його родини щонайменше 16 земельних ділянок у Московській області, 7 будинків та одна квартира. 

Майже вся нерухомість генерала розташована у Хімках (елітному містечку під Москвою) та дєрєвні Похлєбайки Московської області. Його маєтки розміром від 68 до майже 1000 м2. А земельні ділянки — від трьох до майже 60 соток.

Деякі з ділянок Мєншикова розташовані поряд і об’єднуються у власний котеджний комплекс. Більшість нерухомості генерала записана на його сім’ю, зокрема доньку Татьяну Мєнщикову. 

Сьогодні вартість найбільшої ділянки сімейства Мєншикових може коштувати 2,2 мільйона доларів. А загальна вартість його котеджного комплексу — майже 6 мільйонів доларів. 

Владіслав Мєнщіков керівник 1-ї служби (контррозвідки) ФСБ. Серед підрозділів цієї служби є Центр інформаційної безпеки або 18 центр ФСБ. Більшість кібератак на Україну з РФ — його робота. 

З 1983 до 1995 року Мєнщіков працював у службах державної безпеки, потім був гендиректором одного з найбільших російських оборонних підприємств ВАТ «Концерн ППО Алмаз-Антей». Нині це підприємство зараз виготовляє зенітно-ракетні комплекси, в тому числі «Бук», C300, C400. Ця зброя активно використовується Росією у війні проти України.

У 2015 році Владімір Путін призначив Мєнщікова керівником 1-ї служби контррозвідки ФСБ Росії. Ця служба відома тим, що спеціалізується на плануванні та організації розвідувальних та диверсійно-терористичних операцій на території України. 

Раніше «Слідство.Інфо» оприлюднило інформацію про російських генералів ФСБ, зокрема ексначальника управління ФСБ окупованого Криму Віктора Палагіна, керівника департаменту контррозвідки ФСБ Ніколая Юрьєвакерівника департаменту контррозвідувальних операцій Дмітрія Мінаєва та керівника 7-ї служби забезпечення діяльності ФСБ Міхаіла Шекіна. Ці генерали керують ключовими напрямками роботи ФСБ і відповідальні за скоєні злочини в Україні. Завдяки журналістам стали відомі точні адреси їхніх будинків.  

Читайте також: На окупованих територіях журналістів затримує і допитує ФСБ Росії