Росіяни не підтверджують місце перебування викраденого з Херсона топполіцейського Олександра Новацького ані рідним, ані офіційним органам. 

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо»: «Автоматом по голові — і забрали»: росіяни не підтверджують, що тримають у полоні поліцейського з Херсона

Олександр Новацький останні два роки очолював відділення поліції у Високопіллі на Херсонщині. 14 липня 2022 року під час окупації його затримали на ринку у Херсоні. Матір поліцейського Вікторія Черниш припускає, що чоловіка забрали через займану посаду. Пізніше росіяни відзняли сюжет зі зрежисованим затриманням чоловіка. У ньому Новацькому приписують співпрацю із СБУ та називають «українським диверсаном» та «шпигуном».

Матір Олександра називає ці звинувачення сфабрикованими та переконує, що жодного звʼязку із «представниками на підконтрольній частині України» у її сина не було.

Олександр Новацький з дружиною та сином

Дружина з матірʼю вже зверталися за допомогою і до міжнародних організацій, і до  українського Координаційного центру з питань поводження з військовополоненими, у якому їм відповіли: «Олександра Новацького включено у реєстр Національного інформаційного бюро, однак перебування зазначеного військовослужбовця у полоні держави-агресора не підтверджено російською стороною та Міжнародним комітетом Червоного Хреста».

Згідно з останньою інформацією, яку мають рідні Олександра Новацького, він нині перебуває у СІЗО № 1 в окупованому Сімферополі. Про це їм, ніби як на прохання самого Олександра, розповів Василь Буба. Чоловік з кінця липня до початку вересня просидів із ним в одній камері.

«Його (Олександра, — ред.) ще в Херсоні нормально так пресонули. Він прийшов до нас у камеру вже не сильно здоровий. Ну потім відійшов правда трошки. Годували нас не дуже, солона рапа тільки була, то бувало, що тільки хліб і чай їли», — розказує Василь Буба.

Відтоді інформації про місце перебування Олександра та стан його здоровʼя, у родини немає.