30-річний молодший сержант 94-го полку оперативного призначення росгвардії  під час окупації Херсонщини ґвалтував українку, погрожуючи покликати інших російських військових, якщо вона чинитиме опір. Також росіянин вихвалявся, що катував цивільних. Про це довідалися слідчі прокуратури, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цього окупанта.

Українські правоохоронці 10 серпня 2023-го повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни під час окупації Херсонщини молодшому сержанту 94-го полку оперативного призначення росгвардії 46-ої окремої бригади ордена Жукова Владіку Небієву.

На початку липня 2022-го російський військовий Небієв зайшов у будинок місцевої жительки Великоолександрівської територіальної громади на Херсонщині й почав її ґвалтувати. Окупант погрожував потерпілій покликати інших військових РФ, якщо вона буде чинити опір.

Військовий РФ розумів, що українка не може виїхати з окупованого села, тому приходив і ґвалтував її щодня. 

Росгвардієць продовжував сексуальне насильство над жінкою, попри її скарги на погане самопочуття. Також змушував її приймати ліки невідомого походження, від яких українці ставало ще гірше.

За інформацією правоохоронців,  російський військовий вихвалявся тим, що затримує місцевих жителів та піддає їх тортурам. Свої дії він пояснював виконанням завдання російських спецслужб.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського окупанта за сторінками у «ВКонтакті» та «Однокласниках».

30-річний Владік Небієв родом з Сулейман-Стальського району, села Даркуш-Казмаляр (Республіка Дагестан). Військовий РФ подолав майже 1700 км, щоб ґвалтувати й вбивати українців.

Після того, як росіянин знущався з цивільних українців на Херсонщині, він поїхав до Росії, де отримав подяку за свої вчинки. Окупант з радістю фотографувався з головою району, який ставить Небієва у приклад іншим росіянам.

Командир окупанта Небієва назвав його «прикладом гідної людини й громадянина своєї Батьківщини».

«Він гідно виконує свій військовий обов’язок під час спеціальної військової операції… проявляє при цьому розумну ініціативу, старання, професійність і всі найкращі якості, притаманні військовим нацгвардії РФ», — йдеться у листі.

Скрін подяки окупанту

Наразі невідомо, чи ще живий російський військовий. Він давно не з’являвся у мережі. За скоєні злочини Владіку Небієву загрожує ув’язнення до 15 років (стаття 438, частина 1 КК України).

Читайте також: Харківщина: окупант зі спільниками хотів зґвалтувати жінку, але їй вдалося врятуватися