Родичі ректора Академії сухопутних військ генерала Павла Ткачука продають розкішний будинок у передмісті Львова за майже 1,95 мільйонів доларів. Раніше про цю нерухомість розповідала наша редакція у розслідуванні щодо статків військовослужбовця.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Оголошення про продаж елітного будинку в селі Солонка, що поблизу Львова, з’явилось на сайті OLX  7 липня.  Зараз воно неактивне. Як зазначається на сайті, будинок площею 650 квадратних метрів на три поверхи складається з шести спалень, двох кабінетів, двох гардеробних, вітальні, кухні, кількох вбиралень та двох залів. Будинок розташовано на земельній ділянці площею 30 соток.

Офіційно будинок належить племінниці Петра Ткачука Анні Сенаторовій та її чоловікові Денису Сенаторову. На них також зареєстровано й земельні ділянки, де розташовано будинок. Утім, родина племінниці генерала мешкає в Бердичеві, що на Житомирщині, де, як зазначає видання, має бізнес із виготовлення автомобільного скла.

Раніше про цей та розташований поблизу менший будинок у 2016 році розповідало «Слідство.Інфо». Генерал-лейтенант  Павло Ткачук, маючи офіційну зарплату не більше 200 тисяч гривень на рік, не декларував ані два заміських будинки, ні позашляховик Lexus, хоч протягом тривалого часу особисто користувався обома. Елітне майне було було оформлене на близьких керівника військового вишу, зокрема на сестру та 88-річну тещу генерала. Однак офіційні доходи членів родини генерала теж не дозволяли робити такі коштовні покупки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд став на захист одіозного генерала Ткачука: криміналу нібито не було

Окрім цього, як зазначали раніше «Наші гроші. Львів», на початку 2017 року цей маєток уже належав сім’ї племінниці генерала. 

Нагадаємо, за результатами журналістського розслідування «Слідства.Інфо» Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо незаконного збагачення Павла Ткачука ще восени 2016 року. Детективи знайшли підтвердження неповним відомостям у декларації військового. Зокрема, їм вдалося довести, що генерал із родиною справді користувався будинком вартістю близько чотирьох мільйонів гривень у передмісті Львова.

Однак у 2018 році провадження було закрите «через відсутність складу злочину». Так, у 2017 році теща Ткачука померла. Допитати її детективи не встигли, тому прокурори орієнтувались на покази самого генерала та його оточення.