Євгенія Моторевська, Слідство.Інфо

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо незаконного збагачення начальника Національної академії сухопутних військ України Павла Ткачука. Про це Слідство. Інфо стало відомо під час засідання Cолом’янського райсуду м. Києва.

Генерал-лейтенант  Павло Ткачук, з офіційною зарплатою до 200 тисяч гривень на рік, не декларував свої два заміські будинки та позашляховик Lexus, якими довго користувався особисто. Елітне майне було було оформлене на близьких керівника військового вишу. Однак і офіційні доходи членів родини генерала не дозволяли робити такі коштовні покупки.

Наразі постанова про закриття провадження оскаржується в суді. Через те, що прокуратура висловила недовіру головуючому, у судовому процесі оголошено перерву.

За результатами  журналістського розслідування Слідства.Інфо НАБУ відкрило провадження щодо незаконного збагачення Павла Ткачука ще восени 2016 року. Детективи знайшли підтвердження неповним відомостям у декларації військового. Зокрема, їм вдалося довести, що генерал з родиною справді користувався будинком вартістю приблизно 4 млн грн у передмісті Львова.

Однак провадження було закрите прокурором САП “через відсутність складу злочину”. У свою чергу прокурор САП Валентин Мусіяка стверджує, що детективи НАБУ, нібито, не змогли довести факт умисного недекларування майна.